Hest

Behandling af hest med sårskade

Patient

En to år gammel hest flygtede fra sin bås en sen aften, og løb ind i noget metalaffald, som lå ved gården. To af hestens ben blev flænset op. Der var en 15 cm lang flap på højre forben, oven over koden, hvorved skinnebenet blev eksponeret. Flappen løb fra toppen og nedad, hvad der ville vanskeliggøre helingsprocessen. Der var en tilsvarende flap på højre bagben, og denne skade var en smule større. På bagbenet var der et sår på koronarbåndet såvel som et dybt sår på indersiden af koden. Det dybe sår blødte voldsomt.

Behandling

3. februar: Skaden opstod. Dyrlægen blev tilkaldt. I starten så sårene alvorlige ud, men senerne var intakte og sårene på forpiper og koder blev syet. Såret på koronarbåndet kunne ikke syes, fordi området var for hårdt.

15. februar: Da syningerne blev fjernet sprængtes sårene. De blev renset af dyrlægen og behandlingen med Sorbact Absorption Dressing blev indledt. Der var et stor mængde granuleret væv i de store sår på forpiperne, og der var dannet en forholdsvis stor mængde ekssudat. Bandagerne blev til en start skiftet hver anden dag. Som helingen fortsatte, blev bandagerne skiftet mindre hyppigt, først hver tredje dag og herefter hver fjerde dag.

21. marts: Sårene er næsten helet.

Sårtype

Snitsår

Produkt

Sorbact®

Sted

Sverige

Her kan du købe Sorbact®

Et udvalg af Sorbact® produkterne kan købes på apoteket. Hvis du er dyrlæge, bestiller du nemmest via din grossist.

Læs mere om, hvor du kan købe Sorbact®